Τέλος στα χάρτινα ποτήρια – Εδώ θα πίνουμε τον καφέ μας

Τέλος στα χάρτινα ποτήρια – Εδώ θα πίνουμε τον καφέ μας

Μια ανακυκλώσιμη εναλλακτική, έρχεται να αντικαταστήσει τα χάρτινα ποτήρια μίας χρήσης

Μια πρωτοποριακή και «πράσινη» ιδέα παρουσιάστηκε από ένα αμερικανικό σχεδιαστικό στούνιο, επιχειρώντας να αντικαταστίσει τα χάρτινα ποτήρια μίας χρήσης και αλλάξει τον τρόπο που καταναλώνουμε μέχρι σήμερα τον καφέ μας, αλλά και άλλα ροφήματα.

Ένα ποτηράκι, βασισμένο στο χαρτί, εκπέμπει πάνω από 100 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα. Και εκτιμάται ότι μόνο το 0,25% ανακυκλώνεται μετά τη χρήση τους.

Αντιθέτως, το HyO-Cup, το οποίο προτείνει, το με έδρα το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, στούντιο Creme, είναι κατασκευασμένο από ένα λαχανικό που μπορούμε να καλλιεργήσουμε στον κήπο του σπιτιού μας και, κατά συνέπεια, είναι πλήρως βιοδιασπώμενο.

Το ποτηράκι που σχεδίασε το νεοϋορκέζικο στούντιο είναι από νεροκολοκύθα. Η νεροκολοκυθιά είναι φυτό που μεγαλώνει γρήγορα, καρποφορεί κάθε χρονιά, και από τη στιγμή που αποξηραθούν τα νεροκολόκυθα αναπτύσσουν ανθεκτικό εξωτερικό και η ινώδης υφή τους γίνεται υδατοστεγής.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι για αιώνες, τα νεροκολόκυθα χρησιμοποιούντο ως δοχεία υγρών αλλά και ως ποτήρια. Τώρα, στον 21ο αιώνα, το στούντιο Creme προτείνει να επανέλθουν σε χρήση.

Οικολογική τεχνολογία

Χρησιμοποίησαν καλούπια από τρισδιάστατο εκτυπωτή για την καλλιέργεια και κατάφεραν ένα σχέδιο το οποίο επιτρέπει να τα στοιβάζει κανείς το ένα μέσα στο άλλο, μιμούμενοι το σχήμα ενός γυάλινου ποτηριού.