Νέα σύμβαση εργασίας των αρτοποιείων-Αμοιβολόγια των ειδικοτήτων

Νέα σύμβαση εργασίας των αρτοποιείων  

Τα αμοιβολόγια των ειδικοτήτων

Ορίστηκε η νέα σύμβαση που αφορά τα αρτοποιεία στα οποία λειτουργεί και τμήμα εστίασης.

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των εργαζομένων στον επισιτισμό,

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας επιχειρώντας να καλύψει με συλλογικές ρυθμίσεις το σύνολο των εργαζομένων του κλάδου, κίνησε την διαδικασία έναρξης διαλόγου με σκοπό την κατάρτιση και υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης που θα αφορά τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων με συναφείς ειδικότητες του κλάδου μας στα αρτοποιεία, διαπιστώνοντας ότι ο κλάδος που εκπροσωπούν εκτός της κύριας δραστηριότητάς του που είναι η παραγωγή άρτου, έχει επεκταθεί σε επισιτιστικές υπηρεσίες καθώς και ζαχαρωδών προϊόντων, απασχολώντας ειδικότητες που εκπροσωπούνται από την οργάνωσή μας.

Η επιχειρηματολογία των εργοδοτών σε όλη τη συλλογική διαπραγμάτευση ήταν ότι τα αρτοποιεία που πράγματι παρέχουν υπηρεσίες εστίασης, είναι αλυσίδες ή σημεία πώλησης και δεν είναι μέλη τους, επικαλούμενοι ότι οι ίδιοι εκπροσωπούν αποκλειστικά παραδοσιακά αρτοποιεία με μόνο αντικείμενο την παραγωγή άρτου. Παρά ταύτα μετά από πολύμηνη όσο και άγονη διαπραγμάτευση, εκδόθηκε η Δ.Α. ΤΡΙΜ. 10/2018, η οποία δεν αμφισβητήθηκε από τους εργοδότες και ορίζει:

.βασικούς μισθούς 650€ στις ειδικότητες του Μπουφετζή, Ψήστη, Τεχνίτη    Πιτσαρίας, Τεχνίτη Ζαχαροπλάστη, Σερβιτόρου

·Βασικούς μισθούς 610€ στους βοηθούς των παραπάνω ειδικοτήτων

·Επιδόματα γάμου και ανθυγιεινής εργασίας για όσους εμπλέκονται στη παρασκευή και ψήσιμο εδεσμάτων

 

It appears your Web browser is not configured to display PDF files. Download adobe Acrobat or click here to download the PDF file.

Click here to download the PDF file.