Κινέζικο μπλόκο ελληνικών προϊόντων λόγω Β. Μακεδονίας

Κινέζικο μπλόκο ελληνικών προϊόντων λόγω Β. Μακεδονίας

Απορρίφθηκε το αίτημα ελληνικής εταιρείας για τη χρήση του όρου «μακεδονικός» για τα προϊόντα της, με το αιτιολογικό ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς την άδεια της γειτονικής χώρας

Το πρώτο μπλόκο σε ελληνική επιχείρηση που θέλησε να χρησιμοποιήσει τον όρο «μακεδονικός» για τα προϊόντα της, ως αποτέλεσμα όσων υπέγραψε η Ελλάδα με τη γειτονική χώρα στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών, είναι γεγονός.

Αυτό τουλάχιστον κατήγγειλε χθες, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη.

«Σήμερα» είπε επί λέξει η Μ. Σπυράκη «χωρίς να αποκαλύψουμε το όνομα της επιχείρησης, σας ενημερώνω ότι έχουμε στη διάθεσή μας απόρριψη από την πλευρά της Κίνας αιτήματος ελληνικής εταιρείας για τη χρήση του όρου «μακεδονικός» για τα προϊόντα της, με το αιτιολογικό ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς την άδεια της γειτονικής χώρας.

Η απόρριψη έχει ημερομηνία 23 Φεβρουαρίου 2019». Τα προβλήματα που θα προκύψουν για τις ελληνικές επιχειρήσεις σε σχέση με τη χρήση εμπορικών επωνυμιών, σημάτων και ονομασιών προϊόντων από τον τόπο προέλευσης μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών επεσήμαινε από την πρώτη κιόλας στιγμή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.