Το ακριβότερο κρασί στον κόσμο κοστίζει 40.000 δολάρια

Το ακριβότερο κρασί στον κόσμο είναι ουγγρικό και κοστίζει 40.000 δολάρια

Αυτή την στιγμή υπάρχουν μόνο 18 μπουκάλια που προσφέρονται για αγορά, με την τιμή τους να αυξάνεται, όσο ωριμάζει το κρασί.

Το ακριβότερο κρασί στον κόσμο παράγεται στην  Ουγγαρία!

Η εταιρεία κρασιών Royal Tokaji  δημιούργησε ένα ιδιαίτερης ποικιλίας κρασί, με την τιμή πώλησης ανά μπουκάλι να φτάνει τα 40.000 δολάρια! 

Η φήμη των κρασιών αυτών βασίζεται στον τρόπο παραγωγής τους στο ηφαιστειογενές έδαφος, ενώ γίνονται από σταφύλια προσβεβλημένα από τον μύκητα Βοτρύτη, ο οποίος προκαλεί «ευγενή σήψη» και στη συνέχεια ζυμώνονται μαζί με έναν οίνο βάσης ή και απλό μούστο.

Το μπουκάλι της συγκεκριμένης ποικιλίας κοστολογείται στα 40.000 δολάρια, με οινοπαραγωγό από την Ουγγαρία να ελπίζει πως θα καταφέρει να επαναφέρει στην υψηλή αγορά ένα κρασί που έχει τιμηθεί από δεκάδες βασιλιάδες και ειδικούς. 

Λέγεται μάλιστα πως ο Λουδοβίκος ο 15ος το είχε χαρακτηρίσει «κρασί των βασιλέων - βασιλικό κρασί».

Bαρέλια κρασιού της Royal Tokaji

Η εμφιάλωση, σύμφωνα με το Reuters, γίνεται σε μπουκάλι που είναι χειροποίητο, ενώ ο φελλός του παράγεται στην Πορτογαλία, ύστερα από ειδική μέτρηση που γίνεται στον λαιμό, από μηχάνημα που χρησιμοποιεί ακτίνες λέιζερ.

Αυτή την στιγμή υπάρχουν μόνο 18 μπουκάλια που προσφέρονται για αγορά, με την τιμή τους να βάζει πλώρη για... περαιτέρω αυξήσεις, όσο ωριμάζει το κρασί.